dilluns, 16 de novembre del 2015

Suprimiran Gent de la Mar?

Aprofit aquest post per intentar aclarir una mica la polèmica que s'està creant amb el program Gent de la Mar i per fer un petit homenatge a aquest gran programa que enguany ja ha acabat la seva tercera temporada.

La nova consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern de les Illes Balears, Esperança Camps, el mes de setembre de 2015 va dir, en relació a la programació d'IB3 (televisió autonòmica de les Illes Balears): "menys mar, menys cuina, menys camp i més cultura".


http://ib3tv.com/20140627_216943-gent-de-la-mar.html

Són uns quants ja els que han vist en aquestes paraules que la consellera vol eliminar un dels programes estrella d'IB3: Gent de la Mar. Jo no he estat capaç de trobar cap referència explícita cap a la supressió d'aquest programa -i programes sobre la mar n'hi ha molts al canal autonòmic, sobre tot a l'estiu-. Supòs que algún diari sensacionalista que ho ha escampat i algún altre opinador que ho difón deuen tenir més información que jo o simplement volen tirar escombraries sobre la nova consellera. El temps ho dirà.

Gent de la Mar és un programa familiar, amb un format d'entreteniment on totes les activitats al voltant de la mar hi tenen cabuda. I és un dels programes de més audiència d'IB3.

Com explica el company Porkulio, de Pesca en Castellón, una de les coses més positives del programa és que
"... es tracta de viure el dia a dia de la gent relacionada amb el mar. En això són brutals, des del format, passant per la música i la fotografía, fins el bon rotllo que transmeten els protagonistas i el to relaxat i natural de les situacions que es van succeïnt...". (Podeu llegir l'article sencer aquí).
Manolo Barahona, un dels presentadors i gran cuiner

Al programa se'l pot criticar per molts factors, però és indiscutible que som molts els aficionats a la pesca que hi estem enganxats i que té un impacte important sobre el sector: parlant amb un amic que fa feina a una botiga de pesca me va comentar que cada setmana, depenent del reportatge de Gent de la Mar, veníen un tipus o altre de productes. Per exemple, quan sortien a pescar déntols, es venien ploms i hormetjos per fer curri de fons; quan sortia la pesca de galls, el rodet elèctric que empraven al programa es venia més que mai, i de la pesca amb inchiku ja n'hi en parlem, ara tothom hi pesca!

Tant la consellera com la productora del programa haurien de prendre consciència de la importància del programa. Els que el fan tenen una oportunitat genial per transmetre la pesca responsable (imatges com la pesca d'orades d'escassos 20cm, pagells petits, cantaretes... fan més mal que bé i si fossin tornades a la mar donarien una lliçó als milers d'espectadors que tenen). I aquest missatge segur que seria d'utilitat per a la consellera, ja que la feina de conscienciar envers el respecte a la natura és un tema polític que hauria de ser de primer ordre.

Pedro Carbonell, tricampió mundial de pesca submarina i presentador.

Desig que al final la consellera no es referís a aquest programa a l'hora de "llevar mar" de la programació i que tenguem programa per molts anys més. Ara només ens queda estar a l'aguait dels aconteixements i veure si a l'abril comença la quarta temporada. Esperem que sí.

Podeu veure els programes de les tres temporades de Gent de la Mar a la página web d'IB3 pitjant aquí.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

6 comentaris:

  1. esperem que no i que tot quede en un rumor...

    gran programa!!

    ResponElimina
  2. Haurem d'estar a l'aguait.
    Salut company

    ResponElimina
  3. Una pena si l'acaben treient, fa molt de temps que el seguia per internet i es molt entrentigut i interessant. Fa fàstic la societat que tenim... Si s'agafa la dinàmica de treure d'emissió els programes que tenen més audiencia, a veure si hi ha sort i es carreguen al Salvame i tota aquesta merda...

    ResponElimina
  4. Doncs tens molta raó Lluís! Tant de bo llevin de la graella el Salvame i programes per l'estil i ens deixin Gent de la Mar, que per molt que cridin de la mateixa manera, al manco els pescadors ho fan de l'alegria de treure peix de l'aigua i no per insultar-se els uns amb els altres.

    ResponElimina
  5. No crec que el treguin. Espererm que puguem disfrutar moltes temporades més d´aquest genial programa. Per cert, acab de descubrir el teu blog i està molt bé. Ja era hora d´un blog de pesca en català perquè no en coneixia cap. Salut

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies! La veritat és que no me vaig plantejar fer-lo d'una altre manera.
    Salut i anem xerrant per aquí!

    ResponElimina