dijous, 19 de novembre del 2015

YKR Galaxy 110mm i 40gr. Una esca barata que donarà de que parlar.

Després d'unes quantes entrades parlant de temes diversos, avui m'he proposat parlar d'un altre esquer que acaba d'arribar a les meves mans, l'YKR Galaxy. He de dir que mai abans he tengut un esquer d'aquesta marca així que no puc parlar dels seus afamats germans, el Makina i el Crack, tot i que per la xarxa es pot trobar una quantitat d'informació molt gran.


El primer que sobta, a més del seu preu contingut, és que es tracta d'un esquer més bé petit, 110mm, però que té un pes molt gran, 40 gr. Això és possible ja que a dins porta un plom fitxe (no té pistons ni boletes que el propulsin). Aquestes característiques fan que es llanci molt i molt lluny, tot i que per pesar 40gr no és l'esquer més llançador.


És important tenir en compte també que el seu pes fa que sigui un esquer que profunditza (sinking). I això és una característica per mi molt important, ja que es pot emprar a la profunditat que un vol i així és possible anar a pescar a zones profundes on els minnows no arriben. I, tenint el preu contingut, podem arriscar l'esquer passant per aquelles roques profundes, que no podem veure, i que ens poden donar la sorpresa en forma de déntol o altre depredador. I no hem de passar pena pels hams, ja que els porta de qualitat (VMC 9626 3X STRONG del núm. 4) i de color vermell que aguanten molt bé l'oxidació.


La seva mida continguda també fa que resisteixi bé les condicions de vent i de corrents. I si a això li sumam la seva pala davantera de mides bastant grans, fa que aquesta esca sigui idònea per pescar els dies de mal temps i de vent.  A més, també va molt bé si pescam des d'un lloc elevat, ja que s'aferra prou bé a l'aigua i quan facem les estirades (jerks) no el traurem de l'aigua.



Impacta també la seva gama de colors.  El fan en 11 o 12 colors diferents per a complir amb les manies de cada pescador a l'hora de triar l'esquer. Jo, com que també tenc les meves, trobo a faltar un model blanc (n'hi ha que combinen diferents colors amb el blanc, però no cap de blanc complet). 



Poca cosa més ens queda per comentar més que l'acció que té l'YKR Galaxy, que és la d'un wobling més o manco rápid i un rolling prou marcat. Característiques que varien depenent de la velocitat de recollida o dels jerks que hi facem. 

En conclusió, crec que és una esca prou bona per portar a la bossa de pesca, ja que et pot salvar la jornada quan et trobes algunes situacions adverses o zones profundes. Torn a repetir, tant el seu preu com la seva mida, pes i característiques el fan una esca que donarà de que xerrar, sobre tot als pescadors que empren equips potents i que ara no es veuran obligats a emprar esques a partir de 20cm. A veure que trobau vosaltres i ja contareu si us dóna captures!


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. Hola amigo, quería preguntarte si en este tiempo que has usado el YKR Galaxy has tenido alguna rotura de baberos. Saludos y Gracias compañero.

    ResponElimina
  2. Buenas Juan.
    Yo tengo dos colores y los dos están bastante nuevos. No le he dado muchísimo uso, ya que los tengo para pescas específicas, pero los baberos están enteros. Eso sí, no les he dado golpes fuertes contra las rocas, ya que en mis zonas de pesca no hay temporales fuertes que te lleven el señuelo contra ellas.
    Un saludo

    ResponElimina