dimecres, 4 de novembre del 2015

Ocellets Yo Zuri Pata Pata Q

Aquests dies han arribat a les meves mans els nous esquers de Yo Zuri per calamars i sípies, els Pata Pata Q. Encara no els he pogut probar, però ja us en puc contar quatre cosetes. I, per la pinta que tenen, estic segur que seran efectius i pescaran molts calamars.


La marca japonesa ha apostat per fabricar-los en dues mides: 

     -2.5, 10gr. i 5 segons/metre.
     -3.0, 14.5gr. i 3,5 segons/metre.

Que els fessin en una mida més gran no estaria malament.


Els primers, que són els que jo tenc, són ideals per l'inici de la temporada, quan convé pescar els calamars i sípies amb esquers més petits. A més, la seva moderada velocitat de profundització és molt útil per a zones de poc calat i també per a fer pesques lentes de la sípia. Per altre banda, els més grans són un tot terreny. 


Lacarta de colors, com en totes les games de la marca japonesa, és espectacular. Els que veieu a la imatge d'alt (que no els fa justícia) són els colors GOG, LP i BLRK. Aquests dos darrers colors són glow (s'il·luminen internament quan els donam llum directa). L'LP té un glow normal mentre que el BLRK té un glow de color blau.


Com ens tenen habituats els de Yo Zuri, aquests esquers tenen una sèrie d'innovacions tecnològiques que fan que es converteixin en ocellets "top". Com podeu veure a la foto, els Pata Pata Q tenen novetats importants (tot i que altres models com els Mag Cast també ho incorporen): la primera és el protector del plom, per a què no es faci malbé quan xoqui contra les pedres. La segona novetat és la més espectacular: les aletes de silicona. Aquestes, com es pot veure el vídeo de més avall, és mouen de manera molt natural i vibren amb la més minima corrent. La veritat és que jo crec que són un gran avanç respecte de les típiques plometes.
 

Una altre diferència important amb altres esquers és que han dissenyat els caps molt més prims. A la foto podeu veure la comparació amb un DTD, un Yo Zuri Aurie Q ACE i el Pata Pata Q. Aquest darrer és el que queda més avall a la foto. La estretor del cap és molt evident. I això, lluny de ser anecdòtic, fa que el moviment de l'esquer en qüestió sigui diferent. Els Pata Pata Q tenen un moviment en Z molt més curt que la resta i redueixen, segons Yo Zuri, un 8% la distància d'estirada (jerk). Això, que sembla un poc una tonteria en realitat no ho és: l'ocellet d'aquesta manera està més temps dins l'aigua ja que a igual nombre de jerks la distància és menor. Al marge que això pot "excitar" més als depredadors. 

Us deixo amb el vídeo. Està en japonès, però la veritat és que val molt la pena veure'l. Ja ho diuen, una imatge val més que mil paraules.


 
Ara només falta que siguin tan efectius com bonics. Ja diré més coses quan els provi i no dubteu en dir-me el que en pensau, si us donen captures o si són una "birria" d'esquers.
 
Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

5 comentaris:

  1. Ahir vaig poder provar-los i al manco a les sípies els agraden.
    La llástima es que una barca va tallar-me la línia i vaig perdre el de color rosa.

    ResponElimina
  2. ooooooh... putadón.... precisament anava a dir que el rosa tenía una pinta increíble pals calamars...

    pues a mi m´has fet les dents llargues en el pata pata jejeje

    ResponElimina
  3. Doncs sí, una putada. Era el que més m'agradava. Veurem si el reposo o no al final. Començ a tenir-ne molts. Jajajaja...

    ResponElimina
  4. Tenen bona pinta, lo dolent com dius, que no el facin en mida 3,5 que es la que utilitzo habitualment.

    ResponElimina
  5. Jo ja he demanat uns quants més, aquest cop en mida 3.0, ja que estaven d'oferta, però per ara només els he estrenat amb sípies.

    ResponElimina