dimarts, 26 de gener del 2016

Capvespre d'espets

La cosa amb els calamars està molt malament darrerament. O potser som jo que en trec ben pocs. Per això l'altre dia vaig dedicar-me a fer un poc d'spinning als depredadors més abundants de les nostres illes: els espets. I la veritat és que en varen sortir bastants i amb diferents esquers.




El primer va sortir amb un Rapala Magnum Flotant de 9cm de cap vermell i cos blanc. Tenc pendent dedicar un reportatge a aquest esquer, ja que l'han descatalogat en aquesta mida i a mi em sembla senzillament genial.




El següent espet va sortir amb una còpia xinesa del Feed Shallow de color blanc. La veritat és que aquesta esca en dóna molts. No he provat  l'original, però si pesca igual de bé, deu ser la bomba.




Després d'uns quants llançament amb altres esquers vaig posar un infalible: el Yokozuna Gitana en color sardina. Aquest esquer, que no val res (menys de sis euros si no record malament) el vaig descobrir gràcies al company de Pesca en Castellón al foro Surfcasting.es. I tenia raó: llanço, peg dues estirades lleus i... zas! picada!




Després de canviar d'esquer (com faig sempre que agaf un peix: canvio d'esquer per intentar enganyar els peixos amb diferents plàstics) i probar amb varis, i després de perdre un bon espet amb un Yokozuma Montera, vaig tornar a posar el Rapala Magnum Flotant. En una estona ja tenia novament persecucions fins que va clavar aquest magnífic espet.




Per últim vaig probar varis esquers més fins que vaig decidir posar el Seaspin Mommotti en 14cm. Aquesta esca és brutal, té un nedar molt nerviós si es pesca a estirades (jerks) i en canvi, en recollina linial té un moviment que a mi me sembla molt poc atractiu. Al ser slow sinking (descens lent), vaig pensar que podría enganyar algun altre depredador. I, després de diverses persecucions... zas! un nou atac.


Després de cinc grans espets, que no vaig pesar però que no eren petits, i després d'haver disfrutat durant unes hores amb un equip lleuger, vaig donar per acabada la jornada de pesca amb un somriure d'orella a orella. Qui diu que els espets no són divertits! Per cert, no ho dic mai, però tots varen tornar sans i estalvis a l'aigua. I no és que jo practiqui el captura i amolla per norma, però a casa no som massa de menjar espet.

Salut i pesca reponsable.
Pesca a Mallorca.

4 comentaris:

  1. Ets un master treien espets,felicitats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que va! N'hi ha molts per Mallorca. Només és pillar el truc. Jeje.
      Gràcies

      Elimina
  2. Molt xula aquesta entrada ,haure de fer lo mateix,es calamars aqui, pocs i petits Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. A falta de calamars... una mica d'adrenalina d'spinning no ve malament!
      Salut i gràcies!

      Elimina