dissabte, 2 de gener del 2016

Kali Kunnan Slick

L'altre dia, llegint Pesca en Castellón, vaig pensar que tenia molta raó en un comentari que va fer el company. Sempre parlam de novetats i poques vegades ho feim dels materials quan fa un temps que els empram. Per això vaig decidir fer aquest article, ara que fa uns mesos que empro aquesta canya d'spinning i ja en puc treure conclusions.

Es tracta de la Kali Kunnan Slick en versió 240 i acció 14-38. Una canya de la que no he trobat referències a Internet i de la que n'estic molt content.



La Slick la fan en dues mides, la 270 i la 240. Ambdues tenen la mateixa acció, 14-38, i els mateixos components i caracterítiques. A la mà no s'hi nota gaire diferència en acció de pesca. Com és lògic, la 270 és un poquet més pesada, llarga i amb un mm més de butt. 

Modelo largo m. acción Tramos Plegado ø Base Peso g.
240 2,40 14-38g 2 123cm 9mm 145
270 2.70 14-38g 2 138cm 10mm 175

La canya, com és habitual, està feta de carboni d'alt mòdul i porta anelles T Sic amb acabat de titani. Jo porto bastantes pescades amb elles i no he notat cap tipus d'envelliment, marques pel fil trenat ni res per l'estil.  



De la Kali Kunnan Slick sobten tres coses. En primer lloc el mànec ergonòmic, que només porta suro a la part inferior i que fa que la canya sigui molt lleugera a la vegada que molt compensada. 

  

També sobta la puntera. És una canya d'acció de punta, fast i té una puntera molt però que molt prima i sensible, mentre que el but és rígid i potent. La rigidesa de la canya podria suposar un problema a l'hora de treballar les peces però la punta ultra sensible fa que sigui un bon amortiguador per les estirades del peix que portem a l'altre costat de la línia. 

  

La darrera característica que vull comentar és el portacarrets, que té un disseny estrany i novedós. Un disseny que pot semblar incòmode però que no ho és gens: els punts de contacte entre la nostra mà i la canya són molt còmodes i suaus, gràcies també al material amb que està fet: grafit ultralleuger.

Gràcies als materials amb que està feta, la lleugeresa del portacarrets i el disseny i materials del taló, la canya queda molt compensada i totalment horitzontal si li posem carrets entorn als 300 grams de pes, com el meu Shimano Aernos 4000. Fet que ajuda molt a l'hora de pescar durant un grapat d'hores a spinning.

Per acabar només em queda comentar que la canya l'empro tant per a pescar a spinning amb passejants, minnows i popers, com per a l'eging. La sensibilitat, acció i potència fan que sigui apte per a qualsevol de les modalitats que he comentat. Fins i tot hi ha companys que l'empren únicament per a l'eging, ja que permet llançar esquers des del 2,5 fins al 4 sense problemes i la seva sensibilitat fa que es noti qualsevol toc de calamar o enganxada d'algues.

Esper que aquest reportatge us serveixi, ja que, com he dit, no hi ha gaire informació sobre aquesta canya. I, per mi, ha estat una grata sorpresa per un preu raonable d'uns 120 euros.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. Molt ben explicat, no coneixia jo aquesta. Al primer cop quan he vist l'acció me quedat flipat, com es posible que l'empri per calamars? després quan he vist com treballaba heu he entes.
    Bona entrada
    Un abraÇ virtual.

    ResponElimina
  2. Jo tenc una específica per eging, la Cinnetic Crafty Eging. Però pesa bastant de la punta i en una jornada llarga me cansa bastant més que la Kali Kunnan Slick.
    Gràcies company. Una abraçada.

    ResponElimina