dimecres, 23 de desembre del 2015

Orada atacada per un calamar?


Normalment no faig entrades dedicades a les meves jornades de pesca. I avui tampoc ho faré. Però si que vull contar una anècdota que ens va passar ahir al capvespre. En Joan, en Javi i jo érem a pescar a surfcasting i la veritat és que gairebé no teníem ni picades. Devien ser prop de les vuit i ja vàrem començar a pensar amb les costelletes de mè (o bè o cordero, depèn de com ho digueu vosaltres) que en Javi havia comprat per torrar-les allà mateix amb el fogonet de'n Joan. (Faig un incís: el fogonet de'n Joan és el millor que ha comprat per a la pesca del surfcasting en tota la seva vida. Poder torrar a la vorera de mar no té preu).


Estàvem degustant les exquisites costelletes de mè quan les canyes varen començar a marcar picades lleus. No ens aixecàrem, la teca era massa bona com per deixar que es refredés. Un cop sopats en Joan va clavar la picada, que pesava bastant, i en uns segons va perdre pes, com si hagués deixat pel camí un manat d'algues. Uns instants després va sortir aquesta orada petita, que vàrem tornar a la mar.




El més curiós va ser veure com l'animal tenia una ferida oberta al llom. Una ferida fresca, recent feta. I va ser llavors quan vàrem fermar caps i vàrem arribar a la conclusió de que un calamar o sípia devia estar menjant-se-la el temps que va estar enganxada a l'ham i nosaltres sopàvem. Segurament el calamar o sípia, al notar l'estirada de'n Joan degué desenganxar-se i d'aquí que notés una pèrdua de pes.




La veritat és que són molt valents aquests cefalòpods. L'orada era petita, uns 30 cm, i per la mossegada el depredador devia ser de bona mida. Aquest cop va tenir sort l'orada, ja que va tornar a la mar i no va ser devorada ni pels humans ni pels calamars. Si un dia pescau una orada amb una cicatriu al llom, pensau que nosaltres la vàrem pescar primer ;-)


Acabaré amb una imatge de l'artilugi que ens alegra les pescades d'hivern i que puja l'ànim quan portem hores sense cap picada: el fogonet den Joan!





Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. Mes que un calamar, segur que era un pop.
    No es el primer cop que me trob amb un cas com aquest.
    Salut,

    ResponElimina
  2. Pensava en un calamar perquè un pop no hagués deixat anar tant fàcilment la presa. Però també podria ser.
    Moltes gràcies

    ResponElimina