dijous, 17 de desembre del 2015

Matança

L'hivern passat vaig anar a passejar per una zona que no havia anat mai, Cala Vinyes i Cala Falcó, prop de Magaluf. Allà hi ha un conjunt de caletes de pedra i alguna d'arena que a l'estiu estan plenes de turistes, però que a l'hivern fa molt bon passejar.



Trescant per damunt les roques vaig trobar-me amb aquesta matança sense sentit. Algú havia anat a pescar allà feia alguns dies i havia pescat dues morenes precioses. Però el malentranyat no va tenir escrúpols per deixar-les a sobre de les roques, amb el fil i tot. I allà estaven quan jo hi vaig anar, prodint-se al sol de gener sobre les roques.


Despescar una morena no és tant senzill com despescar un sard o una orada, però tampoc té tanta complicació si vas amb cura. Això si no ens les volem menjar. I és que la morena frita és molt bona a la taula.




Només esper que la persona o persones que feren això recapacitin o que no tenguin cap més picada mai més. El respecte a la natura hauria de ser llei pels pescadors. La pesca responsable, que no deixo mai d'anomenar, és la única que ens permetrà seguir pescant en un futur a l'hora que protegim l'entorn. Si tots pesquéssim únicament el que ens hem de menjar i tornéssim a l'aigua el peix petit i el que no menjarem, el futur estaria garantit. Matances com aquesta fan vergonya aliena.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada