dimecres, 9 de desembre del 2015

Obtenció de la llicència de pesca a Balears i altres alternatives.

Continuaré amb un altre article dedicat a la legislació. Ja vaig dedicar un post a la legislació sobre talles mínimes i peixos que s'han de marcar, i avui faré un article sobre com obtenir la llicència de pesca recreativa desde terra. La de barca és una altre historia que ja contaré.

 
Dit això, explicaré allò bàsic de la llicència de pesca recreativa desde terra expedida pel Govern Balear.


 
La llicència és un document obligatori a partir dels 14 anys d'edat per a pescar des de terra i té un cost d'entre 10,01 i 20,01 euros (menys pels jubilats, que no paguen) i una validesa de tres anys.

 
Les modalitats per treure's la llicència són dues: presencial a les oficines de la Direcció General de Medi Rural i Marí, a les delegacions del FOGAIBA a Campos, Felanitx, Manacor, Inca, Sa Pobla i Sóller. O bé per Internet al web de la Conselleria de Pesca. En cas de treure-la per Internet es pot elegir l'opció de demanar la targeta plàstica tipus targeta de crèdit (te l'envien a casa i val 20,01euros) o imprimir-te tu mateix un comprovant (val 10,01euros).  

 
La documentació que et demanen és:
  • La sol·licitud.
  • La fotocòpia del DNI si és la primera vegada que et treus la llicència.
  • L'acreditació de jubilat, en cas de ser-ho.
  • El resguard del pagament de la taxa: es pot fer a gairebé tots els bancs i caixes que hi ha a l'illa o bé al web de l'ATIB.

 

Fins aquí el tema de com obtenir la llicència balear. Però abans de tancar el post aclariré una qüestió molt important: totes i cada una de les llicències expedides per les autonomies espanyoles són vàlides per a la pesca marítima a tota Espanya. La qual cosa vol dir que si tenim la llicència catalana, murciana, gallega o asturiana, per exemple, podem pescar igualment a les costes balears. Aquest fet pot semblar una mica anecdòtic, però cal tenir present que la llicència de Múrcia, per exemple, val uns 4 euros i és vàlida per 5 anys. Si la comparam amb la d'aquí, val la pena molestar-se una mica i treure's la murciana, que és la més barata que he trobat.

 
Per això us deixo els tràmits de com treure's la llicència murciana:
 
  1. Cal escriure a la Conselleria de Múrcia dient que voleu treure'us la llicència i adjuntar la còpia del DNI. L'adreça de fa un any era aquesta: maria.hernandez4@carm.es
  2. Us enviaran una carta de pagament per anar al banc i fer l'ingrés.
  3. Us enviaran una adreça a la que enviar el resguard del banc. També hi heu d'enviar dues fotos de carnet, la fotocòpia del DNI i un sobre franquejat amb la vostra dirección per a que us enviin la llicència a casa.
Tot això us ho explicaran al primer correu que us enviaran.

 
Ara sou vosaltres els que heu de valorar què voleu fer quan us tregueu la llicència de pesca per primera vegada o quan aneu a renovar-la.

 
Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada