diumenge, 19 de juny del 2016

Torna Gent de la Mar

"Més val tard que mai" diu la dita. I és que després de molts rumors i d'un canvi de Consellera de Cultura, avui comença la nova temporada de "Gent de la mar".
 
El programa va acabar l'octubre de 2015 i, en principi, havia de tornar el mes d'abril del 2016, com passava cada any. Inclús l'anunci penjat a principis d'abril ja deia:
        -Pedro, ha costat, però pareix que ve el bon temps.
        -Sort Manolo, perquè jo ja no puc més, he d'estar en remull.
        -Tranquil, passat Setmana Santa estarà apunt això, ja ho veuràs.

Conyes i metàfores a part, hem hagut d'esperar dos mesos més per a l'inici de la temporada. Ara cada diumenge a partir de les 21.30 tenim una cita amb en Manolo i en Pedro a IB3.

I ja sé que a molta gent no li agrada el programa, que molts pescadors el critiquen, i jo ja ho vaig dir en un article anterior: el programa és molt millorable, sobre tot en qüestió de respecte a les talles dels peixos, a fer obstentació desmesurada d'alguna matança exagerada i al "goranisme" desmesurat (aquest terme l'empren per parlar dels crits i exclamacions exagerades que fan els pescadors que surten al programa degut a que tenen una càmera de televisió al davant). Però també és cert que a una illa com Mallorca, on l'amor a la mar es viu intensament, aquest programa és seguit per milers de persones cada setmana. D'aquí el gran valor i responsabilitat dels que el fan. Gent de la Mar podria convertir-se en la plataforma ideal per ensenyar, a més de noves tècniques de pesca i racons idílics de Mallorca, la pràctica de la pesca responsable. Esper que aquesta nova temporada millori en aquest aspecte.

Per la meva part, res més. Ara només cal esperar a diumenge a la nit, preparar un bon pamboli de sípia, i sopar veient com en Manolo i en Pedro en fan de les seves.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. gran programa!! una pena la nula informació al respecte de la programació, els que som de fora hem passat setmanes entrant a la web buscant nous capítols que mai arribaen...

    ResponElimina
  2. Jo vaig estar mirant el seu web i ahir posava que era el capítol 55. L'últim de la temporada anterior va ser el 53. I el 54? Que m'he perdut?

    ResponElimina