divendres, 6 de maig del 2016

Nou Shimano Ultegra XSD

Fa molt poc ha sortit a la venda un nou carrete de Shimano que, pel que es llegia als fòrums, era molt esperat. Segons la gent havia de ser una versió millorada del supervendes Shimano Ultegra XSC. D'aquest darrer se n'han venut milions. Igual que del seu antecessor, l'Ultegra XSB, que també va ser un top vendes.


El nou Shimano Ultegra XSD és un carret estèticament molt bonic. Més obscur que l'XSC i amb un disseny similar, però que a mi m'agrada més. Això sí, sobre gustos... a cada un li agrada el que li agrada.

El carret en si és molt similar en quan a prestacions a l'Ultegra XSC. Les majors diferències entre un i altre són a la bobina. L'XSD té un bobinatge molt lent, el que fa que el fil quedi molt ben compost i paral·lel. Sobre aquest tipus de bobinatge hi ha moltes opinions. Hi ha gent que afirma que ajuda a la sortida de fil i altres diuen que la dificulta. Jo, personalment, no hi veig gaires avantatges. Simplement és una altres qüestió d'estètica.

Per altre banda, cal destacar que les bobines són més amples que les de l'XSC. Són de la mateixa mida que les que empra el Bulls Eye o el Fliegen. Aquí si que hi veig una millora: a més diàmetre, més recollida per volta i escup una mica millor el fil. A més, les bobines porten uns plàstics reductors per passar de la capacitat del 14000 a una més baixa. Però si parlam de pesca de surfcasting, que és pel que estan pensats, inclús la reducció més alta fa que hi cabi massa fil prim. Crec que hagués estat millor treure el carret amb una bobina de poca capacitat i una altre 14000.

Com deia, les bobines del Bull's Eye i del Fliegen són compatibles amb aquest carret, però cal comprar un fre de Fliegen o Bull's per tal de que vagin bé. I aquesta és una qüestió que no entenc. Ja haguessin pogut mirar-s'hi una mica més i fer el fre de l'XSD compatible.


Com a conclusió, pens que Shimano ha tret un nou carret per substituir a l'XSC per pur màrqueting i vendre més. L'XSC s'ha fet molt popular i Shimano ha fet uns quants canvis i maquillatges mínims i ha tret una nova versió que, baix el meu punt de vista, no millora gaire l'anterior. Inclús han mantingut els mateixos defectes: llevar alguns rodaments i posar uns "casquillos" de plàstic que al cap del temps fan que el carret agafi "holgures". Aquesta baixada de qualitat va passar també amb el canvi de l'XSB a l'XSC. Per mi, menys el tema del pes, l'XSB era molt millor carret.

Segurament pels amants de l'XSC aquest és un carret a tenir en compte. Però jo no me'l canviaria fins que no fos imprescindible, perquè si es cerca millorar qualitat, crec que no és la millor opció. Bàsicament em semblen iguals. En el cas d'haver-me'n de comprar un de nou i pel mateix preu potser valoraria comprar-me l'XSD. Però, tenint un XSC i només per reaprofitar les bobines, triaria el model antic.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada