dilluns, 23 de maig del 2016

Inchiku Blu Z

Fa un temps ja us vaig parlar d'un tipus de pesca que cada dia que passa m'agrada més, la pesca amb inchiku. A l'entrada antiga us vaig parlar del Yo Zuri Taguri (ho podeu llegir prement aquí). I aquest cop us vull parlar d'un inchiku que ens ha sorprès molt gratament: el Blu Z.




El Blu Z, que a alguna botiga on line he vist que li diuen Blu:Z SHA (tot i que jo el compro a la botiga de tota la vida),  és un inchiku que es fabrica en una gama de colors bastant básica: blau, rosa, negre i groc. Als que estem acostumats a l'spinning, aquesta gama ens pot semblar reduïda, però crec que els colors són suficients, i més si tenim en compte que no són colors uniformes, sinó que hi ha degradats, pintura hologràfica, diferents tonalitats i mescles. I cada color té un color de popet diferent a joc. A més, té uns ulls hologràfics que destaquen molt. El que si és limitada és la gama de pesos: 150 i 180 grams. Trobam a faltar un model més pesat pels dies que hi ha vent o corrent i l'esquer agafa deriva o pels dies que anam a pescar a molta profunditat.




Aquest inchiku té una sèrie d'avantatges que m'agraden especialmente. Primer de tot cal dir que té uns hams reforçats i més o manco grans, cosa que no podem dir d'altres esquers similars. Si clavam un peix, serà difícil que se'ns desclavi ni que ens doblegui els hams. A amés, van fermats amb un fil trenat prou resistent. Les anelles també són prou robustes. En segon lloc, m'agrada molt la resistència de la pintura.  Per molts cops que li facem, la pintura no salta amb facilitat. Només les anelles on s'enganxa el fil de la canya es pelen. I en tercer lloc, vull destacar que els popets no són petits i tenen una resistència alta a les mossegades.




A l'hora de moure'l, té un baixar un tant erràtic, fet que m'agrada bastant. Molts cops veiem amb la càmera que els peixos van a picar inclús quan està caient o acaba d'arribar al terra. Quan feim petites estirades el plom té un moviment sinuós que fa moure el popet de forma alegre.


La veritat és que el Blu Z és un esquer molt barat, amb uns acabats prou bons i, sobretot és pescador. Crec que la fotografia ho diu tot.




Poso aquí uns vídeos fets pel meu amic Joan amb la Water Wolf Cam. Cal dir que el primer vídeo està gravat a uns 65 metres de profunditat i a sobre de l'inchiku hi ha col·locats uns hams amb esca. També vull dir que nosaltres sempre hi posam esca al popet de l'inchiku.



Al segon vídeo, entre 25 i 40 metres, a sobre hi ha col·locat un black minnow. A més, a aquest segon vídeo, al final, es pot observar el Yo Zuri Taguri, per fer una comparativa de moviments.




Són els primers vídeos que fem amb inchiku i, com diuen, és el que hi ha. Esperam que us agradin.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada