dimarts, 9 de febrer del 2016

Homenatge al difunt Rapala Magnum Flotant de 9cm.

Avui som a casa per culpa del temporal de vent i mala mar que tenim a damunt des de fa uns dies i que pareix que no vol partir fins d'aquí bastant. Per això m'he decidit a fer una entrada que tenia pendent de fa temps.



Deu fer un mes que vaig intentar reposar un esquer que m'encanta i que m'ha donat moltes i bones captures durant el temps que l'he emprat: el Rapala Magnum Floating de 9cm. La meva sorpresa ha estat descubrir que ja no el fan (o almanco no l'importen a Espanya). Quan vaig demanar a la meva botiga de confiança em varen mostrar el catàleg i ja no hi és i que només es pot aconseguir o d'una altre mida o en versió sinking (enfonsada)! A partir d'aquell dia vaig decidir que li havia de fer un homenatge.


L'esquer en qüestió és aquest de la fotografía. Com he dit fa 9cm i pesa uns 13gr. L'estil és el típic Rapala de fa anys i els colors no són com els dels esquers moderns amb brillos, relleus, etc. Però la veritat és que el de cap vermell i cos blanc és brutal. El que més sorprèn són els ham triples que porta de sèrie: robustos, no s'oxiden i claven d'escàndol. Molt diferent del que passa amb els esquers moderns, que només obrir l'envoltori ja els hem de canviar els triples si volem pescar amb garanties.



La seva acció és molt nerviosa: un simple toc de puntera i ja tremola. A més, profunditza entorn d'un metre (depèn de l'alçada de la puntera, però no profunditza en excés). Segurament és un esquer pensat pel curri, però jo l'empro indistintament per curricar o per fer spinning. I és que m'encanta.


Com podeu veure a les fotografies, és un tot terreny. Pesca des de vaques a espets, passant per llampugues, verderols, agulles, bacoretes, palometes... Crec que hi he pescat gairebé de tot! I, per molt petit que sigui, he tret peixos de més de dos quilos sense cap problema ni un.

Poca cosa em queda més que lamentar-me de que ja no es pugui trobar mai més a les botigues aquest esquer tant bo. No és la primera vegada que desapareix un esquer que funciona, però és el cop que més greu m'ha sabut, ja que li tenc un apreci especial a aquest petit. Quina llàstima. Esper no perdre els pocs que em queden...

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.


2 comentaris:

  1. I es que les mostres rapala tenen el millor moviment, de llarg, de totes. La llàstima és la manca de distància, pero naden tan bé precisament per la seua morfologia.
    De fet amb temporal quan eixim al llobarro per les meues terres valencianes, empren la rapala magum de 11cm amb babero metàl.lic, no dic més...

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, neden molt bé però llancen poquíssim. El Magnum sinking, de babero metàl·lic, també l'empro i també és brutal el seu moviment. Aquest sembla que no l'han descatalogat.
    Salut company!

    ResponElimina