dissabte, 20 de febrer del 2016

Cinnetic Crafty Eging


Segueix el mal temps i els dies de pesca són pocs i amb unes condicions bastant dolentes. Per això aprofit per fer un post sobre material que porto un temps provant i que m'està donant bones sensacions. Avui li toca a la meva canya d'eging, la Cinnetic Crafty Eging.

Aquesta és una canya pensada específicament per a la pesca de sípies i calamars, amb una acció que permet moure esquers des dels 2.0 fins als 3.5, que són els que més s'empren per les nostres costes.

La seva acció és prou parabòlica i això facilita molt, tant el llançament com l'amortiment de les embestides dels calamars. Hem de tenir en compte que si es pesca amb fil trenat, un calamar mal clavat pot desenganxar-se si pega alguna estrabada inesperada. Per això són recomanables les canyes parabòliques.


La seva mida són 2,58 metres (133 plegat) i té un pes de 133 grams. El que vol dir que és una canya molt manejable i lleugera, fet que facilita molt el poder pescar hores i hores pegant fortes estirades a l'esquer. Per altre banda, la canya té un carboni de 24 tons i un butt d'11,25 mm.  


Els seus components están ben acabats, tot i que no són d'alta gama (d'aquí el preu): només el portacarrets és fuji. Les anelles, per contra, no ho són i les he de cuidar molt.
Com deia, els acabats estètics són molt bons. El mànec és molt còmode i la talonera, més bé curta, ajuda a l'hora de pescar a grans jerks.


Potser l'únic emperò que li posaria es que pesa bastant més de la punta i això fa que sigui mala d'equilibrar amb carrets petits. Però com que pesa poc, tampoc és un inconvenient gaire important. Per la resta trob que és una canya molt bona per a la pesca de calamars. I més si tenim en compte el seu preu, que és molt baix.


A mi m'ha donat ja moltes alegries des de que la tenc. Lluitar un calamar de més de mig quilo amb aquesta canya no té preu. Es noten molt les embestides, que amortigua molt bé, i les sensacions es multipliquen. Per la gent com jo, que ens agrada molt sentir l'animal a l'altre banda de l'esquer més enllà de treure'l de l'aigua, aquesta canya és brutal.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada