divendres, 4 de març del 2016

Pajaritos Asturianos artesans per a la pesca dels calamars a Mallorca

La temporada de calamars està ja molt avançada, però encara hi ha temps de treure'n i de bona mida. Enguany he tengut la sort de compartir capvespres de pesca amb un company asturià que en sap molt i del que he après moltes coses.




El més curiós són els esquers que ell empra per a la pesca dels calamars i sípies: els "Pajaritos Asturianos", que són uns esquers artesans fets a Astúries per un amic seu i que es distribueixen també a Mallorca. Record algun número de la revista Pesca d'Illes on se'n xerrava.
La veritat és que m'han sorprès molt aquestes esques artesanes. Neden molt bé, estan molt ben equilibrades, tenen uns acabats molt bons... però, sobretot, són molt efectives.




Per altre banda, cal dir que n'hi ha de tota mida i colors molt variats. D'aquí que hi hagi models pensats per pescar des de barca i altres des de costa. Inclús hi ha models que profunditzen més aviat i més lent. Així s'adapten a qualsevol pesquera.



Les fotos me les ha facilitat el company d'algunes de les seves pescades. Són una mostra del bé que funcionen. Si teniu oportunitat no deixeu de provar-los, us sorprendran gratament. Ja m'ho direu...


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. Bona entrada company, jo de vegades empro uns de Jones, son vascos que també hi tenen tradició, fets practicament a mida pels nostres pesquers i la veritat funcionen de luxe, te deixe l'enllaç http://pescaconjones.blogspot.com.es/ . HANDMADE power!!!

    ResponElimina
  2. Doncs no tenen mala pinta aquests!
    La única pega que els trobo és que "al nord" tenen la costum de fer-los petits. Supòs que els usen pels "txipis"...
    Fer els meus esquers és una cosa que m'agradaria molt, però soc tant poc manetes...
    Salut company!

    ResponElimina