dimarts, 8 de març del 2016

Llicència de pesca en barca a Mallorca: un robatori.

Segueixo fent articles referits a la legislació. Aquest cop parlaré de l'obtenció de la llicència de pesca en barca a Mallorca (i al conjunt de les Illes Balears).

Abans de res vull deixar clar que trob que aquesta llicència és un "robatori". Val molts diners i no és individualitzada per la persona que vol pescar, sinó que és una llicència que afecta a tota la gent que pesca des d'aquella barca. Això comporta dues coses: que el propietari sol ser qui paga per a que tothom pugui pescar des de la seva barca (i veureu que no és gens barata); però també passa que només serveix per a la teva barca i no pots pescar en una altre barca que no tengui la llicència, per molt que tu les tenguis totes.

Crec que està molt clar que l'afany per implantar la llicència per barca és el lucre. Volen recaptar més diners i no saben com fer-ho. Però també té un objectiu molt clarament turístic i d'afavorir els xàrters de pesca que s'emporten "guiris" a pescar. Lògicament els turistes no tenen la llicència de pesca espanyola i que la barca tengui una llicència per a pescar-hi tots els tripulants els facilita molt les coses. I ja hi som un altre pic: per afavorir el turisme, ens fotem els mallorquins.


Després d'aquestes reflexions, explicaré com obtenir la llicència de pesca d'embarcació. El primer que cal dir és que només es pot fer presencialment a les oficines de la Direcció General de Pesca i Medi Marí i a les delegacions del FOGAIBA de Campos, Felanitx, Manacor, Inca, Sa Pobla i Sóller. Totes tenen un horari de matí si no m'equivoc, el que implica certes dificultats depenent de l'horari de feina de cadascú. A veure si es posen les piles i les fan on-line (com la de pesca des de terra).

La documentació necessària la podeu trobar a aquest web, però és la següent:
  • Sol·licitud.
  • Fotocòpia de la llicència de navegació on consten totes les dades de la barca i el propietari.
  • Fotocòpia del DNI.
  • Resguard del pagament de la taxa (que sí pot ser on-line o al banc).
Les tarifes no són gens barates:
  • 45,06 euros per barques de fins a 6 metres d'eslora.
  • 74,24 euros per barques de més de 6 metres d'eslora.

La llicència té una vigencia de 3 anys i renovar-la torna a costar el mateix, l'únic que t'estalvies és tornar a dur la fotocòpia de la llicència de navegació.


El dit, tot plegat me sembla un molt mal plantejament per part de l'administració. A més, si els pescadors veiéssim que els nostres diners serveixen per alguna cosa o milloren el medi, no me sabría greu pagar. Però vist el vist, ja em vaig fer la llicència de pesca des de terra a Murcia i, si trobés una alternativa més barata a la mallorquina, no ho dubtaria.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada