dijous, 24 de març del 2016

Pesca de sards amb Black Minnow

Probablement s'ha escrit molt sobre com pescar sards a spinning. És una pesca entretenguda i prou efectiva. Ja sabem que a Mallorca la pesca a spinning no és molt popular i això és perquè la quantitat de peix que es pot pescar no és molt gran, sobre tot els mesos més freds de l'any. A l'hivern les captures són escasses i gairebé l'únic que pescam són els omnipresents espets. Però l'hivern també és una molt bona època per a la pesca dels sards, que es mantenen actius. Tot i això, cal tenir en compte que és poden pescar tot l'any, ja que mantenen la seva activitat.


Clavar un sard sense assist pot ser una loteria.

Els sards són uns peixos prou abundants a les nostres costes i donen una molt bona batalla en relació al seu tamany. Només hem de cercar una zona rocosa on hi batin lleugerament les ones per trobar aquests espàrids. El xoc de la mar contra les roques fa que es desprenguin aliments de les mateixes, per això els sards solen rondar aquests indrets. Aquesta aigua un tant remoguda ajuda també a que els nostres esquers es dissimulin una mica més i els peixos en desconfiin menys.


Massa cops les picades són fallades i ens deixen inservible el vinil.

Per pescar-los es solen emprar esquers petits, típics del rockfishing, com minnows de 50 a 70 milímetres, petits vinils plomats, cranquets i gambetes... Però hi ha una esca que és mortal: el Black Minnow. Aquest esquer, sobre tot en la mida 70 i 90 milímetres, amb el seu nadar natural, és un esquers que dóna un nombre de picades altíssim si parlam de pescar sards. I, a més, si hi ha algun altre depredador com llops, podem estar segur que hi picaran. La veritat és que hem intentat pescar al mateix temps amb altres vinils similars com els Kisuto o els Delalande i no hem tengut ni de bon tros el mateix nombre de picades. Perquè serà? No en tenim ni idea.


Tot i posar assist, molts cops et destrossen el vinil sense clavar-se.

Però aquest esquer té un gran problema: l'ham texas. Aquest tipus d'ham, amagat dins el cos, sumat a la boca petita dels sards, fa que es fallin moltíssimes picades (també és cert que aquest muntatge permet explorar zones rocoses fàcilment i sense enrocar). Si volem clavar molts més peixos cal posar un "assist" al Black Minnow. Això no és més que un ham que li surti per la cua, ja que la major part de picades són a aquesta part. L'esquer perd una mica de mobilitat (i per tant de picades), però la seva efectivitat en la clavada és multiplica. També és multipliquen les possibilitats d'enrocar, ja que l'ham queda al descobert.
 
Un nou vinil destrossat per varis atacs de sard. Amb un assist l'hagués tret.

Potser el problema més greu que té aquest tipus de pesca és que el Black Minnow és un esquer molt blan i els sards tenen unes dents molt afilades. Aquesta mescla dóna el resultat de moltes cues tallades. En una jornada de pesca, gairebé cada picada obliga a canviar el vinil.


Amb tot, la pesca de sards a spinning i la utilització del black minnow és una pesca que recomano. Ens ho podem pasar en gran, sobre tot si trobem una zona amb sards de certa mida. Donen una molt bona batalla i les seves picades són potents i seques. Això sí, recomano sempre posar un assist a la cua de l'esquer, ja que la butxaca, després d'unes hores, pot ressentir-se. I és que aquest esquer no és gens barat i haver de canviar més de deu cues sense clavar cap peix pot arribar a desesperar a qualsevol.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada