dimarts, 5 de gener del 2016

Unitika Casline Eging Super PE Jr. Un trenat pels calamars bo i barat.

Estam en plena temporada d'eging i avui us parlaré d'un fil trenat específic per la pesca de calamars que fa més d'un any que estic emprant. Es tracta de l'Unitika Casline Eging Super PE Jr.

Abans de començar, però, vull fer un aclariment. Hi ha molts pescadors de calamars que no li donen importància a la línia de pesca i que fins i tot defensen la conveniència de pescar amb fils de nylon gruixats. Alguns diuen que amortigüen millor les estirades dels calamars, i no els falta raó. Altres diuen que no s'embullen, al contrari que els fils trenats. També tenen raó. Inclús hi ha pescadors que parlen de que els fils trenats són molt cars. I és cert. Però tots els que hem provat el fil trenat per moure esquers artificials sabem que no hi ha color entre el trenat i el nylon: transmeten millor les ordres a l'esquer, es noten més les picades o si enganxam algues, al ser més fi també llançam més i la corrent i vent ens afecta menys... 


Tornant a l'Unitika Casline Eging Super PE Jr, és un fil que es fa en tres mides diferents: 0.6 (8 lliures-4 kg-0,12 mm); 0.8 (10 lliures-5 kg-0,14mm); 1 (14 lliures-7kg). I el seu preu gira entorn als 13 euros els 150 metres (tot i que molts cops està d'oferta a menys de 10 euros). Té una tonalitat verda molt intensa que ajuda a veure'l a la nit en zones d'il·luminació escassa. També cal dir que ve marcat per uns centímetres de color negre cada 25 metres per poder fer càlculs de distància.

La veritat és que les sensacions que em transmet aquest fil són molt bones. Al ser tan fi, permet llançar molt i molt lluny i es veu molt poc afectat per les corrents i el vent. Com tots els trenats, transmet molt bé els tocs de puntera a l'esquer i la mida 0.8, que aguanta 5kg és prou resistent per desenrocar els esquers si agafam algues vives. El tacte no és tant fi com els trenats que porten un recobriment, però tampoc és un tacte aspre. El seu deteriorament a mesura que passen els dies no és excessiu, tot i que ja se sap que en línies tant primes, el desgast és superior.


Dit tot això, crec que aquest fil és el millor que he provat en relació al seu preu. Segons he vist, a Mallorca molts dels pescadors empren fils com el Power Pro, que costa molt més, entren menys metres i té un desgast molt superior. També s'ha posat de moda per la Xarxa l'YGK Soul. La veritat és que és un fil espectacular (un dia us en parlaré), però té un preu molt més alt que l'Unitika i no se si val la pena emprar-lo per aquesta modalitat de pesca, ja que no és tan exigent.

No vull acabar sense advertir una cosa lògica: tot i ser un fil pensat per la pesca dels calamars, no deixa de ser un trenat. Això vol dir que el podem emprar per a qualsevol tipus de pesca. No són pocs els peixos que hi he pescat a spinning amb aquest fil i mai m'ha donat problemes. Si el provau o ja l'estau emprant, ja ens contareu les sensacions o si m'equivoc.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

9 comentaris:

  1. Yo estoy usando des hace un año el POWER PRO SUPER 8 SLICK de 8 lbs....y me va bastante bien......en color verde....es muy sedoso y bastante resistente......

    ResponElimina
  2. He oído hablar muy bien y muy mal de ese hilo, pero no lo he probado. Lo que sí veo es que sale bastante carillo en comparación con el Unitika Casline. Si lo pruebo, comentaré mis sensaciones.
    Gracias por la aportación.

    ResponElimina
  3. Hola a jo si me agrada percar finet jeje aquest trençat el pots comprar espanya ? Si es aixi en dirias on?gracies

    ResponElimina
  4. Bones Jaume.
    Jo no l'he trobat a Espanya. Sempre l'he comprar a Plat.co.jp. les despeses d'enviament varien depenent del pes del paquet, pero pujen entre 5 i 7€ i tarda entre 7 i 10 dies.

    ResponElimina
  5. Poc més a dir,fa 2 temporades que el faig servir per calamars i de moment no el penso canviar,crec que calitat-preu es de lo millor.
    Tan sols diré que el seu calibre a diferencia d'altres marques de trenats es real,que no agafa tanta aigüa com d'altres trenats i que al ser especific per a eging,no sura tant a sobre de l'aigüa fent menys "panxa" i mantenint millor el contacte amb el "pajarito".

    ResponElimina
  6. Va ser gràcies a tu que vaig descobrir el fil i des de que el vaig provar, he repetit sempre.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina