dissabte, 9 d’abril del 2016

YKR Crack. Un esquer barat amb característiques d'esquer top

Darrerament l'spinning acapara gairebé totes les meves sortides de pesca. I no és que surti molt de peix, però poc a poc i a mesura que s'encalanteixi l'aigua aniran sortint més i més depredadors. O això esper. Aquest hivern ha estat de moltes proves i noves "juguetes". Algunes han resultat ser un "fiasco", però altres han demostrat que funcionen molt bé. I avui us en parlaré.

Fa uns mesos vaig adquirir un YKR Crack de 175 mm. Vaig pensar que per el seu preu, bé podia arriscar-me i provar-lo. La sorpresa va venir quan al segon llançament ja havia clavat un peix. A partir d'aquí m'ha demostrat que és un esquer molt pescador.


El Crack és un long minnow de 175 cm que es fabrica en versió que sura (floating) i en versió enfonsada (sinking). Les diferències entre elles són més bé poques. A simple vista diria que es mouen igual. La diferència més gran són els 5 grams més de la versió enfonsada. I parlant de pesos, cal dir que la versió floating, segons les especificacions de la caixa, pesa 29 grams i la versió sinking, també segons ens diuen, pesa 34 grams. Això no és cert del tot. L'esquer, com ha comprovat en Ricky, pesa tres grams més del que marca la caixa, ja que cal sumar-li el pes de les robadores.


Si parlam de materials i de la seva construcción podem dir que és un esquer molt dur i preparat per a poder donar-li batalla durant molt de temps. Els seus hams son els típics que monta la casa YKR:  els VMC 9626 PS del número 4 vermells. Són molt robusts, forts i gairebé inoxidables. Jo no els he hagut de canviar encara ni li han sortir restes de rovell, tot i que l'he emprat moltíssim. La pintura també és a prova de bombes. Dura moltíssim i només amb grans cops i molt d'us és desprèn. Tampoc he tingut problemes amb rompudes de pala anterior, ni res per l'estil. Ja en podrien aprendre un poc les cases que fabriquen esquers caríssims i que en una sola sortida queden marcats o se'ls rovellen les robadores.


Quan al llançament diria que és un esquer volador. Arriba llunyíssim gràcies al seu cos allargat, el seu pes i al seu sistema intern de contrapesos que l'impulsen cap a l'horitzó. I és que a dins l'YKR Crack hi té instal·lat un sistema de dos pesos de tungsté que corren per una doble varilla. Només sacsejar l'artificial es nota el fort cop interior.


Dit tot això només em queda comentar la seva natació. Tot i ser un esquer gran i pesat, té un rolling i un wobbling molt marcats que s'activen des de la primera petita estirada. Crec que la versió floating, que profunditza menys d'un metre, té una mica més de nervi, però és una qüestió de sensacions. Fins i tot a poca velocitat fa un moviment de cua molt atractiu que va a més si augmentam la velocitat de recollida. Per altre banda, tant la versió que sura com la que s'enfonsa les he provat en condicions de molta mar i vent i les dues han respost perfectament.


Com deia, aquesta és una esca que m'ha acompanyat ja en moltes sortides i que m'ha donat captures des del primer dia. A més, he pescat amb els tres colors que tenc a la caixa actualment. Per això no deix de recomanar-la. I sé que no som l'únic que hi té predilecció, ja que a la botiga que els compro gairebé no en queden. Si podeu, no deixeu de provar-lo, estic segur que no us decepcionarà.

Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

2 comentaris:

  1. Hola Eliseu!

    Te bona pinta, es una copia del Slim Flyer o algún per l'estil, pero sembla que ben feta en quant a prestacions.

    Al marge d'això, no se si algun dia el comprarè, ja que ara tinc molts artificials jajajaja

    Segueix així!

    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és una còpia del Duo. O al menys és molt similar. Amb el meu equip llanço més lluny l'YKR però. Tot i que no molt.

      Això de comprar artificials és una droga. M'hauria de desintoxicar, perquè comença a ser preocupant. Jejeje.
      Salut company!

      Elimina